Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Onlangs bij een bezichtiging van een inspirerende buitenlocatie, op een nat grasveld staande tussen heel majestueuze bomen en een glimmend riviertje schoot mijn collega Inge van Bolhuis de zin van onze jeugdheldin Pippi Langkous te binnen. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”
Wat een stoere zin om je aan te moedigen om nieuwe dingen

gewoon te gaan doen. Ook al weet je niet zeker of het lukt.
Eigenzinnige Pippi spreekt tot onze verbeelding met haar creatieve levenslust. Wat doet zij wat wij veel te weinig doen en daarom struggelen?

Verlangen in een schaftkeet

Ik was 6 jaar en woonde in een grote schaftkeet naast het huis dat mijn ouders zelf aan het bouwen waren. De weg van de kinderkamer naar de voordeur liep door de woonkamer die ook slaapkamer van mijn ouders was. Op zondag  was de afspraak dat ik en mij kleine zus ’s morgens niet vòòr 8:30 uur door hun slaapkamer mochten lopen. Wat doe je dan als kind’s ochtends heel vroeg met een groot verlangen om buiten te gaan spelen?

Anja Kruska

Je verzint een uitweg. Voor ons raam stond een boom. Ik deed het raam open en probeerde of ik via een van de stevige takken in de boom kon klimmen. Het lukte! Mijn jongere zus aarzelde eerst nog ‘Anja, mogen wij dat dan doen?’ maar kwam toch achter mij aan klimmen. Juchee, we konden tussen de bloemen en het hoge gras gaan spelen.


Hoe zit dat bij jou?

Waar heb jij een keer als kind een obstakel gezien, een Pippi Langkous-oplossing verzonnen en zonder na te denken uitgevoerd? Gewoon geluisterd naar je gevoel, naar je verlangen om iets zò graag te doen wat op dat moment onmogelijk leek? Natuurlijk niet als een kip zonder kop, ik keek wel uit toen ik vanuit het raam in de boom klom. Ik wilde zeker niet vallen, maar dat weerhield me er niet van om het te proberen.
We zouden ons vaker moeten laten leiden door Pippi’s vermogen om iets nieuws te doen en lef te tonen zonder bang te zijn voor eventuele gevolgen.
Als je weer zo’n stemmetje in je hoofd hoort: dat kan toch niet, ik doe het niet, ik durf het niet, ik kan het niet, ben dan als Pippi en zeg haar na: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik kan het wel!
Weet je het nu al zeker dat je meer lef en avontuur in je leven en werk wilt brengen, dan is het OUTDOOR-AVONTUUR in het najaar ‘Dus ik kan het wel’ iets voor jou. Kom mee en laat dit gevoel in je wakker schudden. Verbind je ratio met dit energieke gevoel en je zelfvertrouwen rijst de pan uit!


Knipoog

Wil je nog weten wat mijn ouders van mijn actie vonden?
Zij hadden natuurlijk al lang door dat er achter de kinderkamerdeur iets gaande was. Met een big smile genoten zij nog van een paar uurtjes rust en verwelkomden ons later met een heerlijk zondags ontbijt. Met een dikke knipoog ‘dat wij zo lang rustig gebleven waren’!
Het outdoor-avontuur ‘Dus ik kan het wel’ vind in het najaar van 29/9 tot 1/10 2017 in Nederland plaats. Meer informatie vind je hier.

Reacties zijn gesloten.