Grijp jij je kansen?

Heb je het eigenlijk wel door als er een kans voor je neus bungelt, of ben je niet gewend in kansen te denken?
Hoe vaak dacht je ‘dit is een gunstige gelegenheid’ maar deed je er niets mee omdat je aan grenzen dacht? … zie ook de video

Als je een kans ziet, wat doè je dan?
Een kans is volgends het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands, M. Philippa e.a. (2003-2009):
– een gunstige gelegenheid
– waarschijnlijkheid dat iets zal gebeuren
– mogelijkheden voor een gunstig voorval
Laatst in Friesland hadden we pech met kajakken. De vaarroute was ineens afgesneden door grote werkzaamheden aan de Noord-Zuid-as. Een half uur door de bagger lopen gaf maar één oplossing, rechtsomkeer, ‘lekker’ tegen de wind in. Na twee uur arriveerden we moe bij ons uitgangspunt. De nieuwe route peddelden we door een kaarsrecht en vrij saai water, nu met een leuke bries van achter. De peddel floepte mij bijna uit handen zo hard waaide het. Mijn vrienden en ik genoten ervan.
Ineens flitste het idee door mijn hoofd, kijk wat er toen gebeurde:

Hoe cool is dat?!
Deze versnelling is in jouw bedrijf ook mogelijk. Ik maakte gebruik van de gunstige gelegenheid en paste iets toe waar je normaal niet aan denkt als kajakker. Hetzelfde geldt ook voor jou als ondernemer. Probeer het gewoon, al lijkt je idee nog zo gek, het kan je zomaar in de versnelling brengen waar je op zoek naar bent.

En de ‘waarschijnlijkheid dat iets zal gebeuren’.

In mijn ervariAnja Kruska Londonng gebeurt er niets uit het niets. Je hebt al een idee in je hoofd en je denkt dit is een mogelijkheid. Vorig jaar bood ik mijn hulp aan mijn mentor Sammy Blindell van How-to-Build-a-Brand aan voor -logistieke- assistentie bij een evenement in London. Toen gebeurde er onverwachts iets heel leuks. Ik werd uitgenodigd om op dit evenement een workshop over Money Mind te geven. En hier bleef het niet bij. Sindsdien heb ik de workshop meerdere keren in London gegeven. Als je niets doet weet je zeker dat er niets gebeurt. Doe iets, dan is de kans groot dat van het een het ander komt.

Of de ‘mogelijkheden voor een gunstig voorval’.

Op een netwerk bijeenkomst sta je gezellig te praten over je werk en je hobby’s. Je bent op zoek naar een goede monteur of service garage voor je Porsche. De service van de Porschegarage in jouw stad werd slechter en slechter. Hoe groot is de kans dat je via deze netwerkbijeenkomst iemand ontmoet die zo’n garage of monteur kent? Ik hoor je al heel hard denken: ”Ja, Anja, dat is toch overduidelijk, die is heel klein.”
Laat je verrassen!
Hoe werkt nporsche-silberetwerken? Stel je praat die avond met 4 personen. Elk van die vier kent minimaal 25 anderen, die ieder weer 25 andere kennen. Dan ben je al bij 2500 personen waaronder misschien eentje met een Porsche. Misschien? In 2014 waren er in Nederland 30.483 Porsche eigenaren geregistreerd. Dat is ruim 30.000 op 17 miljoen Nederlanders, dus ruim 1 op de 600 Nederlanders. Of royaal 1 op de 2000 Nederlanders als je er van uitgaat dat er ook liefhebbers met meer dan één Porsche bij zitten. Die kans dat je iemand vindt die precies de informatie heeft waar jij op zoek naar bent, is dus best GROOT! Als je die avond natuurlijk zó enthousiast vertelt dat die vier mensen voor jou graag een mailtje naar 25 van hun vrienden willen sturen. Groot denken > grote kansen, klein denken > minder mogelijkheden.
Wil je kansen creëren kom dan in beweging.
Grijp je kans en laat je niet stoppen om ‘gekke’ ideeën uit te proberen. Wat kan er mis gaan?
Ben jij een enthousiaste ondernemer, op zoek naar inspiratie en power? Op zoek naar kansen en mogelijkheden om verder te groeien als ondernemer?  Kom op 1 december naar de workshop De kansen achter jouw grenzen. Gesuino Poddighe en ik gaan actief aan de slag met ondernemers die verder willen gaan dan ze tot nu zijn gegaan. Die met hun bedrijf willen doorstoten naar the next level.

Reacties zijn gesloten.